Bratislava, 19. apríl 2002 - Slovenská asociácia novinárov chápe Tlačovú radu SR, ktorá má sídlo v budove Syndikátu slovenských novinárov /SSN/ na Župnom námestí č.7 v Bratislave, ako etickú radu pre tých členov, ktorí sú organizovaní v Slovenskom syndikáte novinárov. Vznik Tlačovej rady SR nemá účinnosť pre ostatné relevantné novinárske organizácie. SSN a Združenie vydavateľov periodickej tlače opäť dokázali, že nemajú záujem podieľať sa na vypracovaní seriózneho mediálneho zákona, ktorý by riešil postavenie a podmienky celej novinárskej obce. To, že na rokovanie o spôsobe etablovania Tlačovej rady neprizvali ostatné novinárske organizácie je iba potvrdením cieleného zámeru. V tejto súvislosti nechápeme vyjadrenie podpredsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá Jána Budaja, ktorý uvítal vznik TR a pritom bol účastníkom troch okrúhlych stolov, ktoré za účasti expertov z EÚ pomáhali pri príprave nového mediálneho zákona. Bez angažovania celej novinárskej obce nemajú podobné aktivity zmysel a zbytočne rozbíjajú novinársku obec.