Bratislava, 24. február 2004 - Slovenská asociácia novinárov (SAN) je znepokojená správaním ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca, ktorý napadol redaktora TA3 Ivana Bradu. Verbálny útok Zajaca SAN odsudzuje a proti takým praktikám ostro protestuje. "Pán minister by si mal uvedomiť poslanie novinára v demokratickej spoločnosti a zároveň aj svoje pôsobenie v kresle ministra," vyjadril sa za asociáciu jej predseda Štefan Dlugolinský. Útok podľa novinárov zasiahol aj ľudskú dôstojnosť redaktora, keď ho Zajac označil za malého, chudého a hlúpeho. SAN tvrdí, že svojim správaním Zajac iba potvrdil opodstatnenosť niekoľkoročných aktivít SAN za nový tlačový zákon, ktorý by riešil aj takéto situácie arogancie niektorých politikov. SAN je totiž presvedčená, že súčasný platný tlačový zákon z roku 1966 nekopíruje dobu a nie je ani kompatibilný s obdobnými zákonmi členských štátov Európskej únie. Asociácia preto vyzýva všetky novinárske organizácie, aby si sadli za okrúhly stôl a dohodli postup pri presadzovaní novinárskych práv i povinností. Zajac verbálne napadol redaktora televízie Ivana Bradu, pričom počas pokusu nahrať odpoveď na kritiku zloženia komisie, ktorá rozhodovala o povoleniach na prevádzku staníc záchrannej služby a zloženie výberových komisií, mu zobral z ruky mikrofón a hodil ho na kreslá na chodbe v parlamente.