Bratislava 14.august 2007 - V súvislosti so stavom v Slovenskej televízii /STV/ Slovenská asociácia novinárov /SAN/ vyhlasuje, že je so situáciou v tejto verejnej službe znepokojená. Súčasný stav v spravodajstve, úroveň vysielaných programov, chaos v personálnom obsadení charakterizujeme ako maximálne neprofesionálny. Je zarážajúce, že ani po ôsmych mesiacoch generálny riaditeľ Radim Hreha nezabezpečil riadne fungovanie inštitúcie, ktoré jej ukladá zákon. Nepochopiteľným je aj oslovenie Stanislavy Benickej na spoluprácu pri výbere a usmerňovaní nových redaktorov ako aj plánované stáže v českej televízii. Pripomíname, najmä vedeniu STV, že v Slovenskej republike existujú viaceré novinárske organizácie a orientácia iba na jednu z nich nie je najšťastnejším riešením. Na stav v Slovenskej televízii SAN upozorňuje už dlhodobo. Žiaľ, s odstupom rokov sa potvrdilo, že rôzne experimenty zo strany viacerých "manažérov" STV nič nepriniesli. V konečnom dôsledku však trpí divák - koncesionár. Vyzývame preto všetky relevantné inštitúcie a najmä bývalých televíznych tvorcov i pracovníkov aby svojimi aktivitami poukázali na daný stav a tak pomohli zachrániť prinajmenšom torzo z kedysi úspešnej inštitúcie.